MCS-logo

P  R  E  S  S  E  M  E  D  D  E  L  E  L  S  E

Duft- og kemikalieoverfølsomhed – på Fyn

I næste uge udkommer december-nummeret af MCSinfo, hvor danskere fra hele landet fortæller om deres hverdag med duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS), som er særlig slem i julemåneden.

Se alle landets lokale MCS-grupper på side 38-39 og læs mere om en fynsk kvinde med MCS:

Mod alle odds

Det handler om at turde og overvinde sig selv

Mie Lobedanz fra Odense fortæller om sin MCS og om en særlig god oplevelse, hun ikke troede mulig med sin svære duft- og kemikalieoverfølsomhed/MCS.

Læs mere side 30-31 i MCSinfo december 2008          

 

Fakta – om MCS:

MCS står for Multiple Chemical Sensitivity (MCS) – direkte oversat ’mangeartet kemisk overfølsomhed’ – i daglig tale ”duft- og kemikalieoverfølsomhed” eller MCS. MCS-symptomer er irritation i øjne, næse og luftveje, svimmelhed, hovedpine, vejtrækningsbesvær, hukommelses- og koncentrationsbesvær, kløe og udslæt, ledsmerter og hjertebanken. Mange beskriver deres MCS -symptomer som ”en cocktail af migræne og influenza”.

MCS’ere bliver syge af kemiske stoffer i mængder, der ligger langt under de fastsatte grænseværdier. MCS’ere reagerer altså kraftigt på dufte og kemiske stoffer, som andre knap mærker. Forskerne ved endnu ikke præcist, hvor mange der har MCS – Miljøstyrelsen har nævnt 50.000 danskere. Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed forsker i MCS under ledelse af læge Jesper Elberling, 39 77 73 04, www.mcsvidencenter.dk

 

Yderligere oplysninger kan fås hos

MCS Foreningens formand Anker Warncke, 70 20 10 37

www.mcsforeningen.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

MCS Foreningen – Tlf : 70 20 10 37 – CVR : 30255739 – info@mcsforeningen.dk