MCS-logo

P  R  E  S  S  E  M  E  D  D  E  L  E  L  S  E

Duft- og kemikalieoverfølsomhed – på Bornholm

I næste uge udkommer december-nummeret af MCSinfo, hvor danskere fra hele landet fortæller om deres hverdag med duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS), som er særlig slem i julemåneden.

Se alle landets lokale MCS-grupper på side 38-39 og læs mere om en bornholmsk kvinde med MCS:

Mit liv med MCS på Bornholm

Drøm om egen virksomhed blev skæbnesvangert for mig, men en ændring i produktionen gav mig både modet og livet tilbage her på Solskinsøen

Marianne Kristoffersen fra Gudhjem lever efter devisen ’lykken er et valg’ og fokuserer på gode og positive tanker trods sin duft- og kemikalieoverfølsomhed, som hun fik, da hun startede eget firma med produktion af hudplejeprodukter af naturlige og miljørigtige råvarer, hvoraf de fleste kunne spises.

Læs mere side 34-35 i MCSinfo december 2008

Læs også side 39, hvor Marianne Kristoffersen fortæller om MCS-lokalgruppen på Bornholm.          

 

Fakta – om MCS:

MCS står for Multiple Chemical Sensitivity (MCS) – direkte oversat ’mangeartet kemisk overfølsomhed’ – i daglig tale ”duft- og kemikalieoverfølsomhed” eller MCS. MCS-symptomer er irritation i øjne, næse og luftveje, svimmelhed, hovedpine, vejtrækningsbesvær, hukommelses- og koncentrationsbesvær, kløe og udslæt, ledsmerter og hjertebanken. Mange beskriver deres MCS -symptomer som ”en cocktail af migræne og influenza”.

MCS’ere bliver syge af kemiske stoffer i mængder, der ligger langt under de fastsatte grænseværdier. MCS’ere reagerer altså kraftigt på dufte og kemiske stoffer, som andre knap mærker. Forskerne ved endnu ikke præcist, hvor mange der har MCS – Miljøstyrelsen har nævnt 50.000 danskere. Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed forsker i MCS under ledelse af læge Jesper Elberling, 39 77 73 04, www.mcsvidencenter.dk

 

Yderligere oplysninger kan fås hos

MCS Foreningens formand Anker Warncke, 70 20 10 37

www.mcsforeningen.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MCS Foreningen – Tlf : 70 20 10 37 – CVR : 30255739 – info@mcsforeningen.dk