MCS-logo

P  R  E  S  S  E  M  E  D  D  E  L  E  L  S  E

Duft- og kemikalieoverfølsomhed – i Sønderjylland

I næste uge udkommer december-nummeret af MCSinfo, hvor danskere fra hele landet fortæller om deres hverdag med duft- og kemikalieoverfølsomhed (MCS), som er særlig slem i julemåneden.

Se alle landets lokale MCS-grupper på side 38-39 og læs mere om to syd- og sønderjyske kvinder med MCS:

Midt i en ankesag

MCS-anfald i forbindelse med en arbejdsprøvning overbeviste sagsbehandler om, at Bente skulle tilkendes førtidspension pga. MCS.

Nu kæmper Bente for at få det, hun mener, hun er berettiget til.

Bente Fuglsang Michelsen fra Toftlund fik efter en lang sej kamp tilkendt førtidspension pr. 1. september 2008. Baggrunden for afgørelsen var officielt en speciallægeerklæring fra Søren Vesterhauge, Privathospitalet Hamlet, som stillede diagnosen MCS. Men reelt gjorde et MCS-anfald i forbindelse med en arbejdsprøvning udslaget. Inden da havde hun haft 7 sagsbehandlere på 9 måneder og var ved at opgive.

Læs mere side 35-36 i MCSinfo december 2008

MCS’ere under 40 år efterlyses

Karina Kvist fra Kolding er 33 år og er duft- og kemikalieoverfølsom. Hun søger kontakt til andre MCS’ere, fordi hun har et behov for at tale med ligesindede, som hendes ellers hensynsfulde veninder ikke kan dække.

Læs mere side 36 i MCSinfo december 2008          

 

Fakta – om MCS:

MCS står for Multiple Chemical Sensitivity (MCS) – direkte oversat ’mangeartet kemisk overfølsomhed’ – i daglig tale ”duft- og kemikalieoverfølsomhed” eller MCS. MCS-symptomer er irritation i øjne, næse og luftveje, svimmelhed, hovedpine, vejtrækningsbesvær, hukommelses- og koncentrationsbesvær, kløe og udslæt, ledsmerter og hjertebanken. Mange beskriver deres MCS -symptomer som ”en cocktail af migræne og influenza”.

MCS’ere bliver syge af kemiske stoffer i mængder, der ligger langt under de fastsatte grænseværdier. MCS’ere reagerer altså kraftigt på dufte og kemiske stoffer, som andre knap mærker. Forskerne ved endnu ikke præcist, hvor mange der har MCS – Miljøstyrelsen har nævnt 50.000 danskere. Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed forsker i MCS under ledelse af læge Jesper Elberling, 39 77 73 04, www.mcsvidencenter.dk

 

Yderligere oplysninger kan fås hos

MCS Foreningens formand Anker Warncke, 70 20 10 37

www.mcsforeningen.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MCS Foreningen – Tlf : 70 20 10 37 – CVR : 30255739 – info@mcsforeningen.dk