MCS Foreningen har udsendt pressemeddelelser til hhv. ugeaviser over hele landet (6. maj) samt dagspresse, nyhedsbureauer og tv-stationer (9. maj). Læs pressemeddelelserne her.

I pressemeddelelserne skriver vi bl.a.:

“Internationalt bliver MCS-dagen også markeret. Ved et møde med Maria Neira, WHO’s direktør for offentlig sundhed og miljø, bliver underskrifter fra flere end 200 sundhedseksperter og 240 foreninger i 26 lande over hele verden afleveret på WHO’s hovedkontor i Genève den 13. maj i kampen for at få anerkendt duft- og kemikalieoverfølsomhed i WHO’s internationale sygdomsklassifikation.

I mødet deltager Francisca Guitérrez Clavero, der er initiativtager til underskriftindsamlingen og formand for den spanske patientorganisation ASQUIFYDE, og Francesca Romana Orlando, næstformand for den tilsvarende italienske organisation AMICA. Desuden deltager to spanske læger, hvoraf den ene er med i en arbejdsgruppe om MCS under det spanske sundhedsministerium, og den italienske biokemiker, seniorforsker og ph.d. Chiara De Luca, som er kendt internationalt for et meget interessant og lovende studie, der planlægges efterprøvet af vores hjemlige Videncenter for Duft- og Kemikalieoverfølsomhed. Herudover deltager to advokater, der er specialister i hhv. arbejdsret og miljøsygdomme samt miljøret.

Efter mødet vil der kl. 11.30 blive afholdt en pressekonference ved hovedindgangen til WHO’s hovedkontor.”

Anmodning til Europa-Parlamentet

“Den spanske komité for anerkendelse af MCS” samt andre patientforeninger i Spanien og Europa fremlægger den 12. maj en anmodning for Europa-Parlamentet om anerkendelse af MCS og el-overfølsomhed. Fremlæggelsen sker i form af en skriftlig erklæring fra to parlamentsmedlemmer. Komitéen har i denne anledning udsendt en pressemeddelelse, på engelsk og fransk, som kan læses her.

MCS Foreningen – Tlf : 70 20 10 37 – CVR : 30255739 – info@mcsforeningen.dk